Az Alapítvány elsődleges célja a Rotary eszmék szem előtt tartásával szociális vagy egészségügyi okból hátrányos helyzetűek, továbbá 35 év alatti tanulók és munkavállalók szakmai, vagy nyelvi képzésének, továbbképzésének támogatása.

A szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club a Rotary szellemiségét szem előtt tartva az elmúlt évekhez hasonlóan a 2009-es évben is fontos szerepet kíván vállalni a rászorulók megsegítésében.

Legfontosabb programjaink:
1. Mozgássérült gyermekek társadalmi beilleszkedésének elősegítése, oktatási, kulturális intézmények akadálymentesítése révén.
2. Rotary ösztöndíj adományozása, hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok részére. Évente négy egyetemi vagy főiskolai hallgató és nyolc középiskolai tanuló részesül az ösztöndíjban.
3. Kishomoki tábor. Immár kilenc éve, minden év nyarán megrendezésre kerül a kishomoki tábor, mely során 30 hátrányos helyzetű gyermeknek üdülését biztosítja az Alapítvány.

Jótékonysági programjainkat elsősorban klubtagjaink személyes adományaiból és vállalkozásaik támogatásából finanszirozzuk, de a projektjeink megvalósulásában rendkívül fontos szerepet kapnak a nagylelkű külső támogatók segítsége is, melyet személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával nyújtanak.

A Szegediek Rotary Clubja Alapítvány számlaszáma:
CIB Bank Zrt 10700062-42654908-51100005

A Szegediek Rotary Clubja Alapítvány adóószáma:
18478310-1-06